ייצוג חייבים בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון
עו"ד שפירא, מכהן מטעם משרד המשפטים מזה כ- 25 שנה (1997 ) כמנהל מיוחד /נאמן בתחום פשיטות הרגל וחדלות הפירעון מטעם הכנ"ר, וצבר ניסיון עצום בניהול אלפי תיקים של יחידים וחברות.
ניסיון ייחודי זה יכול לסייע גם לך במאבקיך המשפטיים לפתיחת דף חדש ושיקום כלכלי לפי חוק חדלות הפירעון ושיקום כלכלי החדש (2019).
הנושים עושים לך את המוות? רוצה לפתוח דף חדש ולהיחלץ ממלתעות החובות? משרדנו כאן בשביל להעלות אותך לדרך חדשה.
פתיחת תיק בהוצאה לפועל כנגד חייב בהחלט משבשת את חייו. מעבר למצוקה הכלכלית אליה הוא נקלע, הנושים, שנוקטים בהליכים שונים ואינם מרפים, יוצרים תחושת חוסר אונים: חייבים רבים מעידים כי הם מרגישים בדידות מול מערכת אטומה ומנוכרת, שמפעילה עליהם מכבש לחצים שהופך את חייהם לסיוט. אולם אין באמת סיבה שתתמודד עם המצוקה לבד.
משרדנו נמנה על עילית המשרדים בישראל בתחום הטיפול בחובות.
אתה חייב כספים?
כדאי לדעת שבספטמבר 2019, נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח-2018 החדש שמטרת העל שלו היא להביא ככול האפשר לשיקומו הכלכלי של החייב ולקדם את שילובו מחדש של החייב בחיים הכלכליים, דהיינו לאפשר לו לפתוח דף חדש בחייו תוך הסדרת חובותיו ו/או מחיקתם כולם או חלקם הכול בהתאם לדין ולנסיבות הספציפיות של כול אדם ואדם.
כמו כן מטרת החוק החדש לייעל ולקצר את ההליכים, לתחום אותם בזמן ולאזן בין האינטרסים של החייב ושל הנושה. עד תחילת יישומו של החוק החדש בדיני חדלות הפירעון חייבים רבים נאלצו להמתין בדריכות ובמתח רב מספר שנים עד לקבלת החלטה בעניינם ולחיות עם הגבלות שונות. ההליך החדש, מאפשר לחייב לפתוח דף חדש תוך פרק זמן קצר יחסית ורואה בשיקומו הכלכלי כערך עליון. החוק החדש ברא מציאות חדשה של גישה סבלנית יותר כלפי החייב, הן של בתי המשפט והן של רשמי ההוצל”פ. למעשה, נקבע כי אין לראות באדם שנקלע למצב של אי יכולת לפרוע את חובותיו, ככזה שיש להטיל בו דופי אלא להבין כי נקלע לכך בעל כורחו עקב “תאונה כלכלית”.
לאור זאת, כיום, הפתרון לבעיית החובות יכול לקרות הרבה יותר מהר מאשר בעבר, ולמעשה קיימת אפשרות לצמצום מרבית החובות, למעט כמה חריגים, כמו חוב מזונות או קנסות משטרה וחנייה, תוך פרק זמן קצר יחסית.
מה ההבדל בין מחיקת חובות להסדרת חובות
מחיקת חובות מתייחסת לצו הפטר שמקבל החייב מההוצאה לפועל/בית המשפט, שקובע כי לחייב אין כלל חובות לשלם. כדי לקבל צו הפטר, נדרש מהחייב להגיש בקשה לצו חדלות פירעון ושיקום כלכלי. מנגד, הסדרת חובות במסגרת הסדר נושים היא הליך שונה, שנועד למנוע מהחייב להיכנס להליך חדלות פירעון, שהינו המוצא האחרון, ובמסגרתו עורך דין מטעם החייב מנהל משא ומתן מול הנושים על מנת להפחית את גובה החובות ולהגיע להסדרי תשלום, בהם החייב יוכל לעמוד.
כיצד ניתן לחלץ אותך מהתסבוכת אליה נקלעת
- ניתן לנהל משא ומתן עם צד הזוכה – על מנת להגיע להסדר חוב שיטיב עם צד החייב.
- הגשת בקשות לביטול הגבלות למיניהן ו/או עיקולים שונים.
- הגשת בקשה להסדר נושים, לפני צו לפתיחת הליכים או הגשת בקשה מתאימה (לפי סכום החוב) ללשכת ההוצאה לפועל/ לממונה/ בית המשפט, לפתיחת תיק חדלות פירעון ועיכוב הליכים וטיפול של משרדנו עד לקבלת ההפטר המיוחל, שיגרום לך להקלה משמעותית ולסדר רב.
- הגשת בקשה לעיכוב הליכים – שתמנע את קיומן של ההגבלות והעיקולים שצוינו לעיל.
- הגשת בקשה לצו פתיחת הליכים (פשיטת רגל )
חובות – זה לא קל אבל ניתן להפוך את זה לנסבל. כיצד?
ביטול הגבלות
גביית חובות בהוצאה לפועל מתבצעת באמצעות הליכים שונים נגד החייב. אילו מונעים מהחייב לנהל אורח חיים תקין ולכן אמור הדבר לעודד אותו לקדם את תשלום החוב. לא אחת, ההגבלות המוטלות על החייב אינן מועילות משום שאין לו אפשרות לפרוע את חובותיו. בעת ייצוג חייבים.
ניתן לפעול לביטול ההליכים שננקטו כנגדך לרבות עיקול עו"ש ומשכורת, עיקול רכב, הגבלה על החזקת רישיון נהיגה ועוד. לשם כך, ניתן להגיש בקשה מתאימה בצירוף כל המסמכים הרלוונטיים וימתין למועד החלטתו של רשם ההוצאה לפועל. בנקודה זו, עליך לדעת: ביטול הגבלות בתוך 24 שעות זו פיקציה, הבטחת שווא. אנו נעשה כל שביכולתו כדי לזרז את הטיפול ונילחם בכל הכלים שעומדים לרשותנו למען זכויותיך הכול בהתאם לדין אולם חשוב להבדיל בין מה שריאלי לבין מה שאינו.
קבלת הפטר בהוצל"פ /בית המשפט – בכפוף לתנאים על פי חוק
מלבד ביטול ההגבלות שהוטלו על החייב, אשר הינם בגדר כיבוי השריפה, אנו נפעל למצוא עבורך פתרון ארוך טווח, כלומר, הסדרת החובות. אם אתה בעל פירעון, אזי במסגרת ייצוג חייבים, אנו ננהל משא ומתן עם הנושים להסדר תשלומים, שבמסגרתו יכול ויהיה ניתן לקבל הנחה ניכרת בגובה החוב. אם אתה חדל פירעון, נמליץ על הליך של קבלת הפטר, במסגרת הוצאה לפועל, או הסדרת חובות בהליך חדלות הפירעון.(לפי גובה החוב )
נקלעת לחובות? אלה האפשרויות העיקריות שעומדות בפניך
- איחוד תיקים בהוצאה לפועל – למטרת עיכוב הליכים פוגעניים בלבד, לכשעצמו בדרך כלל אינו מהווה פתרון ארוך טווח שמוביל ליציאה מהחובות.
- הסדרי חובות "שקטים" – מול כל נושה באופן פרטני.
- הסדר נושים הליך קצר יחסית לפי תיקון 4 לחוק ("תיקון קורונה" ) או לפי סעיף 321 לחוק – ללא הכרזה על צו לפתיחת הליכים.
- הפטר לחייבים כולל מוגבלים באמצעים – מתבצע בהוצאה לפועל (כיום עד 150,000 ₪) ומיועד לעומדים בתנאי סף, מומלץ רק לאחר קבלת ייעוץ פרטני ומקיף.
- חדלות פירעון בבית המשפט- מומלץ בהיקפי חוב גדולים (מעל 150,000 ₪ ) וגם כאסטרטגיה לצורך הגעה להסדר. זהו הליך מומלץ גם כאשר ישנו הליך פוגעני אותו רוצים לעכב במהרה.
נקלעת לחובות – אל תתמהמה! כל שיהוי, עלול להוביל להחמרת מצבך
חוסר ייצוג של חייב בהוצאה לפועל /חדלות פירעון יגרום למימוש סנקציות, שכן הזוכה יגיש בקשות אלו, בעוד שהחייב לא יתגונן מפניהם.
להלן חלק מבין הסנקציות הקיימות:
- עיקול חשבון הבנק
- עיקול המשכורת
- ביטול רישיון הנהיגה
- צו עיכוב יציאה מהארץ
- עיקול על המיטלטלין ועל המקרקעין
- במקרי תיקי מזונות – מאסר החייב
הוטלה עליך סנקציה? זה לא סוף פסוק! במקרים בהם הוטלה כבר הגבלה ניתן להגיש בקשה מפורשת ומנומקת בצירוף תצהיר חתום על ידי עורך דין על מנת לבטלה.
עו"ד הוצאה לפועל מטפל בין היתר, בבקשות הבאות בייצוג חייבים מול הוצאה לפועל:
הגשת התנגדויות בתביעה על סכום קצוב, התנגדויות בבקשות לביצוע שטר והמחאות, פינוי נכס, טענת פרעתי, צו תשלומים, מוגבל באמצעים, איחוד תיקים, חקירת יכולת, בקשות שונות לביטול עיקולים והגבלות, ניהול משא ומתן והסדרים מול זוכים, עריכה וכתיבת צו הצהרתי על רכוש צד ג' המתגורר עם החייב, ביטול הגבלת רישיון נהיגה, ביטול הגבלת יציאה מהארץ, ביטול הגבלה בבנק ישראל, ביטול הגבלה לחידוש דרכון, ביטול הגבלה לשימוש בכרטיס אשראי, ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ, ביטול עיקול מיטלטלין, ביטול עיקול בחשבון הבנק, ביטול עיקול רכב, בקשה לעיכוב הליכים, בקשה לאיחוד תיקים, בקשה לפתיחת תיק איחוד מוגבל באמצעים, בקשה לביטול הכרזה על חייב מוגבל באמצעים, בקשה לביטול עיקול חשבון עו"ש, בקשה לביטול עיקול משכורת, בקשה לביטול עיקול רכב, בקשה לדחיית הצגת מסמכים, בקשה להצגת מסמכים בעקבות החלטת רשם, בקשה להקטנת חוב, התנגדות לביצוע שטר, בקשה להארכת מועד התנגדות לביצוע שטר, בקשה להתנגדות לביצוע תובענה, בקשה להארכת מועד התנגדות לביצוע תובענה, בקשה לחקירת יכולת, בקשה ליישום החלטת בית משפט מחוזי בנושא חדלות פירעון בקשה לסגירת תיק, בקשה לביטול פינוי, בקשה לעיכוב פינוי, בקשה לשינוי הסדר תשלומים, הגשת תגובה להחלטה, התייצבות לביטול הגבלות במסגרת ימי ההתראה לפני כניסת ההגבלות לתוקף, בקשה לצו פתיחת הליכים ובהמשך ייצוג על להגשת בקשה להפטר.
**לתשומת ליבך : על מנת להחליט מהי הדרך הטובה ביותר להשגת המטרה הרצויה חשוב להיוועץ עם עו"ד המתמחה בייצוג בהליכי חדלות פירעון וזאת על מנת לגבש אסטרטגיה שתתאים ליכולתו הכלכלית של אותו חייב ולמצבו האישי.
***אין באמור לעיל משום התחייבות כלשהי ו/או יעוץ משפטי שכן יש להתאים לכול אדם פתרון משפטי באופן פרטני בהתאם לנסיבות האישיות שלו ולאחר פגישה ולימוד החומר הרלבנטי.