העסק נכנס לסחרור כלכלי? 3 אסטרטגיות להיחלצות מהמשבר

 קריסת עסק אינה גזירה משמיים. גם כאשר נקלעתם לחובות גבוהים, אפשר לגדוע את רצף האירועים אשר מוביל לפשיטת רגל. דיני פשיטת רגל ("חדלות פירעון") כוללים שורה של דרכים לשיקום כלכלי. קיימת חשיבות של ממש להכיר אותן ולמצוא את החלופה האולטימטיבית עבורכם, בהתאם לסיטואציה הפיננסית – משפטית בו העסק שלכם מצוי.

אסטרטגיה ראשונה: ארגון מחדש

במקרים רבים ניתן לשקם את העסק על-ידי ביצוע שינויים ארגוניים. לצורך כך, יש להסתייע בשני אנשי מקצוע: יועץ עסקי, אשר יסייע לכם לקבל וליישם החלטות מורכבות לשם הבראת העסק (פיטורים, ארגון מחדש של הלוואות, הכנסת מוצרים נוספים וכד׳); ועורך דין המתמחה בדיני חדלות פירעון, אשר יפנה בשמכם אל בעלי החובות (בנקים, נושים פרטיים וכו׳) כדי להגיע להסדרי תשלום חדשים מולם. אין ספק כי מתווה זו מצריך ניתוב של אנרגיה רבה לרבות קבלת החלטות גורליות.
המציאות מלמדת כי דווקא לא מעט מבעלי העסקים, שהצליחו לדחוק את שיקולי האגו לצד ואפשרו לאנשי מקצוע להציל אותם מעצמם.

אסטרטגיה שניה: פניה להסדר נושים ללא צו לפתיחת הליכים

החוק החדש יצר כלים חדשים לנקיטה בהסדרי נושים ללא צו לפתיחת הליכים וללא סכום מינימום זאת כאשר בעבר נדרש החייב להציע לפחות 30 אחוז מערך החוב לפני מתן צו הכינוס. זאת ועוד במקרים חריגים ניתן לאשר הסדר נושים אפילו אם לא הושג הרוב הדרוש של הנושים להסדר. ישנם לא מעט מקרים בהם חרף הנכונות לארגן את העסק מחדש, בעלי החוב ימאנו לשתף פעולה ויסרבו לפריסה מחודשת של מצבת החובות. במקרה כזה, נדרש לחתור לגיבוש הסכם נושים. הסדר הנושים נדרש ל לאישור בפני בית המשפט, וזה עשוי לקבוע תנאים לאישורו, לדוגמה מעבר הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה.

אסטרטגיה שלישית: הליך חדלות פירעון

ככל ששתי האפשרויות מעלה אינן ישימות, ניתן לפנות להליך חדלות פירעון המוכר יותר בתור "פשיטת רגל". המדובר בהליך שנועד לעזור לאנשים שמצויים בחובות עמוקים להשתקם כלכלית ולחזור למסלול חיים תקין. במסגרת הליך חדלות פירעון, אדם שמצוי בחובות יכול להגיש בקשה לפתיחה בהליכי חדלות פירעון, אשר במסגרתם ייאלץ לעמוד במספר הגבלות ומחויבויות במשך ארבע שנים. אם יימלא את המוטל עליו, יקבל פטור מלא או חלקי מכל חובותיו.

לסיכום, מדובר על טעימה קטנה מהאפשרויות שעומדות בפני בעלי עסקים וכמובן שלא ניתן להקיש ממקרה אחד לאחר. על מנת לבחור את האסטרטגיה הנכונה: שיקום העסק או סגירתו, יש לנתח את נתוניו ולהגיע למסקנה מבוססת. אם אתם מתלבטים ושוקלים להכריז על חדלות פירעון, היוועצו עם עורך דין המתמחה בתחום הוצאה לפועל והליכי חדלות פירעון. מלבד הייעוץ, עורך דין מיומן יוכל להציג בפניכם את כל אפיקי הפעולה שיש בפניכם וללוות אתכם לאורך כל ההליך. כאשר אתם שוכרים את שירותיו של עורך דין המתמחה בדיני חדלות פירעון, אתם מבטיחים כי אתם דואגים לזכויותיכם ולהגנה משפטית שוטפת

*אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו'/או מקיף ו/או עדכני, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.
מאמר זה מוגן בהתאם לדיני הקניין הרוחני וזכויות יוצרים. המאמר מובא כשירות לציבור ואין לראות בו תחליף לייעוץ משפטי פרטני.